2010. 09. 24.

Fanfan-fan lettem

Berjo sorsolt szeptember elején egy Fanfan medált. Itt lehet megnézni. Nagyon szép, de csak egyvalaki nyerhette meg. A többieknek pedig vigaszdíjként közzétette a mintát. Ezúton is szeretném megköszönni.
Gondoltam, megpróbálkozom vele. (Ugye, mondanom sem kell, hogy az a bizonyos film nekem is az egyik kedvencem volt.) Persze, pont ugyanúgy lemásolni nem volna sok értelme. Mégiscsak izgalmasabb, ha az ember lánya tesz hozzá valamit a saját egyéniségéből is.
Végül négy módosított változatot készítettem el eddig, de valószínű, hogy lesz még folytatás.

Ez az első, itt a gyöngyök mérete megegyezik az eredetivel, de a középső csiszoltakat matt gömbökre cseréltem, a közepére is fűztem egy teklát kásákkal "körítve", a szélén körbe még egy sor kása került, és a díszítést is megváltoztattam egy kicsit.





Az óarany közepűnél a mintát nem módosítottam, teljesen Berjo útmutatása szerint fűztem, épp csak a teklák helyett is csiszoltakat tettem hozzá, és a 15/0-ás gyöngyök helyett használtam 11/0-ásakat. (A fülbevaló eredetileg egy másik medálhoz készült, de a színe ehhez is illik.)



Na, itt már kezdtem elengedni a fantáziámat. A középső gyöngyöket nagy méretű csiszolt cseppekre cseréltem. Ennek megfelelően a teklák 8 mm-esek, a kisebb csiszoltak 5 mm-esek és a kásák 8/0-ás méretűek. A közepe szépen kiemelkedik a síkból.






Az eddig elkészült utolsó változatnál pedig az öt helyett hatszor ismétlődik körben a minta. A középső csiszolt cseppek és a teklák ugyanakkorák, mit a pirosnál, a csiszoltak 6 mm-esek, a kásák pedig 9/0-ásak. Ja, és a cseppeket befordítottam a hátoldal felé.






És itt az egész kollekció egyben. Már csak hangulatomtól és az aktuális öltözékemtől függően cserélgetni kell őket...

12 megjegyzés:

  1. Külön-külön is nagyon szépek lettek, de az utolsó képen nagyon jól mutatnak együtt.

    VálaszTörlés
  2. Jujj...de nagyon jók!
    Nekem az utcsó tetszik a legjobban...talán
    mert az a legnagyobb!
    mézesamama

    VálaszTörlés
  3. Mindegyik nagyon szép,...de az utolsó nekem is kicsit mégszebb!!!
    :-)))

    VálaszTörlés
  4. Le a kalappal! Egyik szebb mint a másik! Én nem tudok közülük választani. Egyik ezért,másik azért tetszik! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Itt a példa, hogy fantáziával és a gyöngyök változatosságával milyen csodákat lehet alkotni. Gondolom, hogy Téged is ez varázsol el a gyöngyikékben, a variációk és színek végtelensége. Köszönöm, hogy megfűzted a mintámat és azt, hogy ennyi variációt alkottál! Ezért érdemes volt a vigasz-díjat megalkotnom és átadnom valamennyi alkotó kedvű gyöngyítiszesnek!!!
    Persze választani én sem tudok, hiszen mindegyik más és más, és mindegyik csodaszép!

    VálaszTörlés
  6. Mindegyik szép, de nekem a piros tetszik legjobban. (És most megkeresem azt a mintát, mert kell nekem)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű mindegyik, nem tudnék választani. :-) Az őcsényi is nagyon szépséges lett, gratulálok.

    VálaszTörlés
  8. Nekem is a piros változatban tetszik a legjobban ! Itt a példa hogy miért kell eltérni a leírásoktól !!!"Szigorú szabályok szerinti szabad alkotás ! "

    VálaszTörlés
  9. Espectacular, no sabria cual escoger, son preciosos.....

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...