2013. 01. 20.

Időutazás

Avagy mire nem jó egy lakásfelújítás...

 Gyöngyfűzésre biztos, hogy nem. De kincsek megtalálására, és képzeletbeli időutazásra például nagyon is.

Talán nyolcadikban, vagy a gimnázium első évében történt, hogy valamelyik barátnőmet elkísértem a Deák téri Röltexbe. Már az is élmény volt, hogy egyedül, felnőtt kíséret nélkül utazhattunk be Budapest központjába, de a beszerző körút eredménye még további napokra biztosította a programunkat.
Akkoriban ott lehetett kis barna papír zacskókba kimérve szalma- és kásagyöngyöt kapni. Meg bársony szalagot. Meg mindenféle más kincseket is, de az aktuális zsebpénzemnek hamar a nyakára hágtam, így be kellett érnem azzal, amire futotta...

Napokig próbálgattam, mit lehet kihozni a szerzeményeimből. Felfűztem, lebontottam, újrafűztem, megint átalakítottam, míg elnyerte azt a formát, amivel végre elégedett lettem.

A bársony szalagra hímzett nyakpántot és karkötőt jó ideig rendszeresen hordtam, aztán más darabok váltak kedvenccé, így ezek egy dobozba, majd néhány év elteltével a lányaim kincsgyűjteményébe kerültek.

A lányok megnőttek, részben már el is költöztek, de a gyerekkorukból megőrzött dolgok jó része itt maradt, és nemrégiben, amikor a lakásfelújítás során selejteztünk - sok más feledésbe merült, meglepő és mulatságos dolog között - újra rábukkantunk.

Bár hordani már biztosan nem fogom, hiszen a nyakam és a csuklóm is sokkal vastagabb lett, most mégis újból az én "kincstáramat" gazdagítja.

5 megjegyzés:

  1. De szép! Jól állt neked, az biztos! Kicsit szomorú így nosztalgiázni, nem? Arra Röltexre én is emlékszem, HATALMAS volt, legalábbis akkor annak tűnt!

    VálaszTörlés
  2. Szép emlékek! Vidéken gombos boltban árulták a kása és szalma gyöngyöket, és igen, kis barna papír zacsikban kaptuk meg. :)) Nagyon jól áll(t) Neked ez a kis bársony szalagos nyakpánt, előre vetítve a jövőt :))

    VálaszTörlés
  3. Unos trabajos preciosos...sencillos y elegantes...felicidades

    VálaszTörlés
  4. Igen-igen én is emlékszem arra a boltra, akkoriban csoda dolgokat lehetett ott kapni, pont úgy szerettem oda bemenni, mint mostanság egy-egy gyöngyös-boltba. Nagyon csini ez a nyakpánt, akkoriban nagy divat volt, nekem is volt, csak nekem már biztosan nincsen meg, vagy ha igen, akkor anyukám őrzi. Lehet, hogy meg is kérdezem tőle! Egészen fölvillanyozódtam. :D Köszi ezt az emlékezős bejegyzést!!

    VálaszTörlés
  5. Olyan csodás dolog ilyen kincsekre bukkanni! Amikhez annyi emlék fűződik! Nekem annak idején a Röltex volt az első munkahelyem, kirakatot rendeztem 15 évig náluk. Hol is van az már! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...