2011. 12. 11.

Garfield: Jaaajjjj, mi történt itt?

Mitől ijedt meg Garfield ilyen nagyon? Mindjárt mutatom...


Csütörtökön jó nagy szélvihar vonult át az országon. Mivel a lakásunktól tizenegynéhány kilométerre dolgozom, napközben nem tudtam pontosan, hogy mi történt itthon. Sőt, még este is csak sejtéseim voltak a viharkár mértékéről.
Képzeljétek el (és képzeljétek hozzá, hogy mindezt sötétedés után, mivel fényképezni csak pénteken sikerült), ezt találtam az ajtónk előtt, mikor késő este haza értem, ráadásul a sötétben a tetőből csak annyit láttam, hogy néhány törött cserép kandikál ki az ereszcsatornából is:

Pénteken reggel be kellett mennem a munkahelyemre, és mivel reggel még napfelkelte előtt indulni kellett - hiába, decemberben nagyon rövidek a nappalok - még mindig nem volt pontos képem a történtekről. Mindenesetre korábban haza jöttem, mert az egyértelmű volt, hogy a biztosító értesítésén túl is lesznek sürgős teendők.
Ez a kép fogadott (látszik, hogy jó néhány évvel ezelőtt már okozott a szél egy hasonlót, akkor csak az eredetitől némiképp eltérő cserepeket sikerült beszerezni a javításhoz):


Mostanra felkerült a helyére az összes épen maradt cserép, és az összetörtek helyére a pótlás is. Összességében azt mondhatom, hogy szerencsénk volt: nem sérült meg senki, és az eső is csak akkor kezdett esni, mikor már túl voltunk a "kárelhárításon".

Garfield pedig szintén túljutott a javításon. Bence unokámnak fűztem a születésnapjára, de akkor nem készült róla sztárfotó. Az eredeti kapcsokat kellett kicserélni úgy, hogy ha lehet, ne essen le a kezéről, de ha beakadna valahová, akkor azért inkább kapcsolódjon ki, és ne sérüljön meg a gazdája csuklója.
Az ötletet Lucynak köszönhetem. Muchas gracias, Lucy!
A mintát Romana (Bacioccolata) tette közzé. Mille grazie, Romana!

9 megjegyzés:

 1. Kész horror ami a tetővel történt. Borzasztó, nagyon sajnálom.
  A karkötő viszont nagyon-nagyon aranyos, jól sikerült darab. Hogy mennyire, az is jelzi, hogy kapcsot kellett cserélni, tehát a kis karkötőhasználó is szereti!

  VálaszTörlés
 2. Te ha quedado fantastico....maravilloso......gracias a tì......por comentar y seguirme.....saludos que pases felices fiestas.....

  VálaszTörlés
 3. Hát, jó nagy ijedség lehetett!!! Szerencsére nem lett nagyobb baj! Garfield nagyon helyes, aranyat ér egy ilyen kreatív, gondoskodó nagyi:-))

  VálaszTörlés
 4. Jó, hogy senkinek sem lett baja, s a tetőt rendbe tudtátok hozni. Azt hiszem én szívbajt kaptam volna.
  Garfield csodálatos lett, az én unokáimnak is kedvenc mese figurája.

  VálaszTörlés
 5. Garfield csúcsszuper, a tető viszont rettenetes!!
  Örülök, hogy sikerült rendbehozni, és nem történt nagyobb baj!!!

  VálaszTörlés
 6. Örülök, hogy megúsztátok baleset és nagyobb beázás nélkül a dolgot. Garfield nagyon tetszik, aranyos!

  VálaszTörlés
 7. Örülök,hogy nem sérült meg senki,és sikerült a károkat rendbe hozni.Gárfild(mert én így írom),(a mi macskánk neve is az)nagyon szép lett,és szerintem a kis viselője nem lesz gondja a kapcsolással.

  VálaszTörlés
 8. Örülök , hogy még viszonylag kis kárral megúsztátok, a karid pedig gyönyörű szép!

  VálaszTörlés
 9. ciao carissima ho letto solo ora del disastro accaduto e mi dispiace molto ma ora tutto sarà tornato a posto!! sono felice di vedere che hai realizzato la griglia di Garfield che ho fatto per la dolcissima Lucy e sono io che ringrazio te per l'attenzione che mi dedichi, colgo l'occasione per farti i miei auguri per un sereno 2012! ciao abbracciRomana

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...