2010. 05. 04.

Maiorum gloria posteris lumen est.

Vagyis: Az elődök dicsősége fény az utódok számára. Így van ez akkor is, ha a kapcsolat manapság nem annyira közvetlen, mint ahogy a rómaiak korában volt a mesterek és tanítványaik között.

Többen kérték a diagonál csíkos nyakpánt mintáját. Tavaly ősszel monitor előtt ülve gyakoroltam be, így, gondoltam, az lesz a legegyszerűbb, ha megkeresem az eredeti forrást, és azt adom meg, hiszen nem én találtam ki a mintát, hanem (ahogy azt jeleztem is) Decsi-Kiss Dorkánál láttam.
A linket meg is találtam, azonban az oldal már nem hozzáférhető. Tekintettel arra, hogy a közzétevő valamely okból úgy gondolta, hogy visszavonja a nyilvánosságra hozott fotókat, ezt tudomásul kell venni. Ezért úgy gondolom, az a leghelyesebb, ha ismét megköszönve, hogy lehetőségem volt ellesni az alkotótól, a keresési eredményt mutatom meg, hátha ezzel is sikerül elősegítenem a továbblépést, a kapcsolatfelvételt az alkotó és "közönsége" között.


További jó gyöngyfűzést kívánok mindenkinek, remélve, hogy aki szeretné megtanulni a mintát, megtalálja a módját. Természetesen, ha nyilvános minta felhasználásával készítek valamit, ezután is meg fogom adni a lelőhelyet.

5 megjegyzés:

  1. Azért köszönöm az utána járást, majd még keresgélek, vagy megpróbálom lelesni az általad készítettekről, hátha sikerül. :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Én töltötem fel a diagonálcsíkosat. Azért tűnt el, mert az egész albumot átköltöztettem egy egyszerűbben kezelhető felületre, az indafotóra. Ugyanúgy eléritek itt: http://indafoto.hu/decsidorka/hogyan_keszul_a_diagonalcsikos
    Továbbá köszönöm, hogy anyukám és én is meg lettünk jelölve forrásként, és gratulálok a munkákhoz.
    További jó gyöngyözést! Üdv, Dorka

    VálaszTörlés
  3. Dorka, nagyon köszönöm az új elérhetőséget és kedves szavaidat is. Nagyon szeretem ezt a mintát, és újra meg újra elbűvöl, akárhányszor is fogok bele.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű élszereket készítesz, fantasztkusak. És annyira szép ez a minta is, de sajnos az új helyen sem találom.Segítenél?

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Ismét jelentkezem, külső ráhatásra úgy döntöttem, hogy nem lesz ingyenesen elérhető a leírása. Workshopokat tartok belőle Óbudán, illetve az etsy.com oldalon megvásárolható a mintája, vagy közvetlenül nálam a gyongyplaza@gmail.com címen. Sok más variációja is terjeng az interneten, az enyém minden lépést tartalmaz, nincs belőle (szándékosan) kihagyva semmilyen fontos elem. Ha valakit így is érdekel, várom a jelentkezést. Üdv, Dorka

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...